Efterrätt

Blåbärsplättar på farmors vis

Tänkte att jag skulle prova på att göra blåbärsplättar i en lagg som låg undangömd i ett skåp där hemma. Laggen har jag ärvt av farmor men har inte kommit mig för att använda den. Hon gjorde alltid plättar på det viset, men det tar lite tid speciellt om man ska laga till hela familjen (fler är två personer). Men har man gått om tid och bra tålamod så varför inte… Dom ser ju söta ut (storleksmässigt – kanske inte till utseendet för de blir ju lite mörka av blåbären) men jag tror att jag kommer använda en vanlig hederlig stekpanna framöver.

Featured image

Plättsmet för 2 personer

  • 1 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl blåbär
  • 1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och vaniljsocker. Blanda i blåbären i smeten och rör om försiktigt (eller strö över plättan när smeten är i laggen så man kan välja hur många man vill ha på varje plätta)

Servera med glass eller grädda samt några färska blåbär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s