Vi testsmakar!

Vi testsmakar! Julmust från Norrland

Måste erkänna att jag är lite av en ”mustnörd” och det är så roligt när man hittar en sort som jag aldrig testar förr. Det har jag gjort idag, i glasflaska till råga på allt vilket gör den helt upplevelsen mycket mer trevligt. För visst är det väl så att dryck i glasflaska smakar mycket bättre än plast…

Just denna sort heter kort och gott Julmust från Norrland och är tillverkad i Älvsbyn. Etiketten erbjuder ”smaker från förr och är gjord från recept från 50-talet. Den ska även ha en unik karaktär och stark arom”.  Spännande!

En flaska innehåller 33 cl kostar dryga 10-an och går att köpa i matvarubutiker. Rent prismässigt så är det helt okej i alla fall om man vill unna sig något speciellt vid något tillfälle.

Denna must är helt i min smak men om det smakar som från 50-talet kan jag inte uttala mig om. Den smakar som must ska smaka men ganska lik annan must jag smakat – båda dyra och mindre dyra. Jag skulle helt klart kunna rekommendera denna och ge den högt betyg. Den är snygg att ställa upp på julbordet. Så visst, jag kommer helt klart köpa denna igen men kanske en kväll när jag själv vill sitta och smutta på något gott och unna mig lite lyx för jag är inte säker på att barnen skulle känna någon skillnad.

♥ ♥ ♥ ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s