Nöt · Vi testsmakar!

Vi testsmakar! Outinens laktosfria potatisgratäng

Ibland vill man göra en tråkig måndag till en trevlig lördag så att säga, lyxa till det och äta något gott gärna som går fort att koka ihop. Så länge det smakar bra så varför inte köpa något som redan är tillagat som bara behöver en kort stund i ugnen. Det är inte att fuska utan väldigt smart om jag får säga det själv. I all stress och press som vi ständigt lever i så tycker i alla fall jag att om man kan underlätta så varför inte göra det.

Slå igång ugnen, lägg gratängen i en form, in i ugnen och 25 minuter senare – klart!

Outinens har ett brett sortiment, med många smakvarianter – bland annat den Naturella laktosfria som vi provade idag. Den är tillverkad med färsk laktosfri grädde och är mycket krämig och underbart god. Eftersom vi alla har olika favoriter i familjen så passar den naturella så bra för då kan man krydda lite som man önskar. Jag tycker i och för sig att man inte behöver krångla till det där heller så idag blev det lite salt, peppar och lite vitlök på Mickes sida av gratängen, jag stod över för jag gillar den naturella smaken.

 

Outinens potatis

odlar sina potatisar över 63:e breddgraden och vilket kallas för  Potatisen champagnedistrikt  – bara en sådan sak! Det bästa med det hela är att potatisen odlas utan E-medel eller andra onödiga tillsatser. Potatisen är ekologiskt odlad och Outinens har ett miljötänk som vi uppskattar!

Min son som egentligen inte är så förtjust i gratäng tyckte den var jättegod! Han är lite känslig mot laktos vilket även jag själv är så att detta alternativ finns är ett plus i sig! Det är skönt att utvecklingen går framåt på alla fronter för när man har en allergi brukar det ofta vara svårt att hitta alternativ som man uppskattar. Man har liksom fått ta det som finns (OM det finns) eller stå över.

Jag kan lätt byta ut hemmagjord gratäng mot denna vilken dag som helst. Det är ett kanonalternativ och man kan lägga tid på annat än matlagning. Den har allt som jag söker i en gratäng och möjligheten att sätta sig egen touch gör att den passar till allas smak och tycke.

♥♥♥♥♥+

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s