Okategoriserade

Köldknäpp

Idag stod termometern på -18 grader och vädersnubben på tv lovar ännu kallar under veckan. Inget konstigt med det, för det är ju trots allt vinter och vi bor på nordliga breddgrader. Men vi har varit rätt förskonade med kyla denna vinter så därför hajjade jag till lite när jag tog ett steg utanför ytterdörren.

Jag tänker att jag skulle passa på att fota lite medan solen var uppe (och framme!?) för det är inte så länge ljuset visar sig om dagarna. Man får passa på att få i sig lite solljus för visst känner man sig tröttare denna mörka period. Jag har länge tänkt att jag ska ta en promenad under lunchen för att ta del av det lilla dagsljuset, men det hjälper ju inte – att bara tänka.

Älven har frusit och solen speglar sig så vackert i den blanka isen. Eftersom det inte har kommit så mycket snö så är det just isen som syns.

Jag är ingen vinterälskande människa, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Med värk i kroppen som förvärras i kyla så är det inget optimalt ställe jag bosatt mig i. Men nyårslöftet för mig detta år är att vara mer här och nu, inte stressa och ”mindfullnessa” mer, så kanske även jag kan njuta när solens strålar börjar värma en vårvinter dag och man kan sitta på isen och bara vara. För alla årstider har sin charm och det känns lite bortkastad tid att längta till nästa sommar redan från november och inte delta i det som faktiskt vintern har att erbjuda.

Även om jag är ledig idag har jag faktiskt tagit den där lunchpromenaden som jag så länge tänkt att jag skulle göra. 1-0 till handling före tanke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s