Bakning

Trevlig alla hjärtans dag!

Även om alla dagar kan användas till att visa uppskattning och kärlek är det väl inte så tokigt med alla hjärtans dag trots allt, om inte annat för att påminna oss som är lite tröga på den romantiska fronten (ja, jag erkänner). Jag – i alla fall – skulle nog behöva skärpa till mig lite, så det är väl kanske det jag skulle behöva tänka på under detta år. För visst är det lite trevligt med en lite uppskattande gest från någon man tycker om även om det vanligtvis är roligare att ge än att få som det så fint brukar sägas. Så förlåt mig Micke – jag ska bättra mig!

Dessa söta små hjärtan är bakade med vanlig mördeg med ägg och väldigt lätta och snabba att göra.

Recept

  • 200 g smör
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 1 st ägg

Gör på detta viset:

Tärna smöret och lägg  en matberedare. Lägg i alla övriga ingredienser och mixa ihop till deg. Överarbeta inte degen. Lägg upp på bakbord och tyck ihop den lite till. Plasta in och lägg i kylen ca 30 minuter. Slå igång ugnen på 175 grader. Ta ut den kylda degen och lägg upp på ett mjölat bakbord. Kavla ut och tryck ut kakorna (hälften hel och hälften med ett hål i mitten av kakan). Lägg upp på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills ytterkanten på kakorna fått lite färg. Ta ut plåten och låt kakorna kallna. Lägg en klick sylt på den hela kakan, lägg över den andra kakan med hål i mitten och tyck ihop

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s