Nöt

Dagens middagstips! Stuvade makaroner och köttbullar

När man som jag, är sjukskriven på grund av ryggoperation och har det lite jobbigt att stå längre stunder och då dessutom maken (läs kocken) tydligen måste arbeta så blir det något enkelt till middag. Ser inte så frestande ut men smakar desto godare för vad slår vanlig hederlig husmanskost! Jag gjorde i ordning köttbullarna på morgonen – det gäller att planera lite i stunder som dessa. Makaronerna kokades strax innan servering så klart – jag gör stuvningen för sig och blandar sedan ihop den med kokta makaroner. Går säkert att göra på annat vis. Stuvade makaroner är inte så tokigt, ja jag vet – det är som en gammal kollega sa till mig kolhydrater blandat med kolhydrater –  men så har jag inte påstått att jag är en lchf áre heller. Så klart ska det va gammeldags mackisar men idag blev det snabbvarianten.

Å det blev absolut inte Mamma S köttbullar , för det gå väldans snabbt att göra egna och smakskillnaden behöver jag inte ens nämna. För i det flesta fall har man alla ingredienser hemma för såvida man har köttfärs – ströbröd, mjölk, ägg, lök, salt och peppar. Jag river ner löken i stället för att hacka, det blir en bra smak tycker jag. Har man inte störbröd går det fort att göra själv av hårdbröd. Ägget kan man stå över.

De stuvade makaronerna ger minnen tillbaka då man var liten och serverades ”makaronivälling” av mormor. Tror det var makaroner i varm mjölk med eventuellt en nypa socker. Vet inte om det skulle gå hem hos mitt barn men då tyckte vi att det var gott.

I morgon är ”kocken” tillbaka så då får vi se vad som serveras!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s