Vi testsmakar!

Glass-sås av rabarber och lakrits från Alterheden

Här i orten där jag bor finns en butik som specialisera sig på att sälja närproducerade produkter. En av dessa är Alter Hedens härliga sylter, glass-såser, safter och allt vad de nu hittar på att tillverka. Under helgen besökt vi en stor loppis vid Arcushallen i Luleå och utanför stod en person och sålde dessa produkter bland annat. Jag trodde att jag hade testat alla för det är en favoritpresent som jag bukar köpa till andra (och mig själv…). Men denna dag så stod det en burk som jag hade missat och eftersom lakrits är en smak jag gillar så var jag bara tvugen att köpa den.

Alterhedens rabarberi och gårdsbutik ligger utanför Piteå men deras produkter går att hitta på vissa andra ställen än i gårdsbutiken.

Just denna sås – Rabarber och laktrit går att värma för att få den i rinnigare konsistens så att den lätt går att hälla över glass eller desertost eller vad man nu önskar. Själv använde jag den som fyllning i småkakor typ ”hallogrottor”, och för den sanne lakritsälskaren som jag är så föll den mig i smaken.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s