Bakning

Julmustkola med smak av lime och flingsalt

Mina kollegor och jag har kommit in i en form av juleufori där julfilmer, juldekorationer och julbakning är huvudtema i våra samtal på rasterna. Jag fick detta recept skicka till mig en dag och tyckte det lät spännande så därför provade jag att göra det under helgen. Vanligtvis brukar jag koka knäck till julen men det är alltid kul att testa lite annorlunda recept och smaker. Jag tycker inte det smakar så mycket julmust den den var förgrymmat god ändå!

Recept

100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl julmust
3 dl socker
0.75 dl kakao
3 msk honung
1 dl mörk sirap

Rivet limeskal
Flingsalt

Gör så här:
1. Häll i alla ingredienser (förutom limeskal och salt) i en tjockbottnad kastrull och koka kolan på svag värme i 30-40 minuter tills kolan kommit upp i grader. Rör om kolan med jämna mellanrum. När kolan är färdig kan du kontrollera genom att göra kultestet i ett vattenglas. (Häll i en matsked av kolan i ett glas med kallt vatten och seom det går att göra ett kula av kolan)

2. Häll över kolan i en form med ett bakplåtspapper i. Formen bör vara ca 25 cm X 25 cm stor. Riv över limeskal och strö över flingsalt. När kolan är helt kall kan du skära med en varm kniv eller klippa kolan i lagom stora bitar.

3. Vira in varje kola i smörpapper tills det är dags att bjuda!

Receptet kommer från Niiinis kitchen life.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s