Bakning

Rabarber- och laktritsgrottor med smaker från Alterhedens rabarberi

Som jag skrev i tidigare inlägg så har eftersom jag inte är någon riktig glassälskare valt att göra småkakor vilka jag smaksatt med Alternedens glass-sås som smakar rabarber och laktrits. Resultatet blev bra och jag använde även deras krusbärssylt till några av kakorna. Receptet är vanliga mörkakor så de går hyfsat fort att baka ihop dem.

Recept (20-22 st)

4.5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Valfri sylt. Jag valde Alterhedens glass-sås med smak av rabarber och lakrits


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Balanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och börja arbeta in det kalla smöret antingen med händerna eller i en matberedare. Lägg degen i kylsen en stud innan den ska börja rullas till små bollar. Rulla ca 20 lika stora bollar som läggs i muffins eller aluminiumformar. Tryck försiktigt med tummen i bollen så att det bildas en lite grop. Häll en liten klick sylt i gropen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min beroende på storleken.

Servera!

Annons

En kommentar på “Rabarber- och laktritsgrottor med smaker från Alterhedens rabarberi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s